Børneyoga /Teenyoga

TILMELDING HER

I Blå himmel Yoga er vi eksperter i BørneYoga og har lavet yoga for børn på Østerbro i snart 18 år. Nu er vi flyttet til Værløse, hos Kula Yoga, Kirke Værløsevej 26A, hvor der er dejligt, rummeligt og højt til loftet.

BØRNEYOGA

BørneYoga er sjov, udfordrende og helt i børnehøjde. Yogalege og sekvenser træner balance, styrke, smidighed og koordination. Hver time har et tema eller en fortælling der binder forløbet sammen og holder børnenes opmærksomhed. Vi slutter af med afspændings- og mindfulnessøvelser som tit er de allermest populære øvelser blandt børnene. BørneYoga giver en sund og naturlig udvikling af hele barnet. Ved hele tiden at mærke efter, mærke hvad stillingerne gør, bliver børnene bedre til at navigere i sig selv – og det giver ro, selvværd og mod. Forældrene til børn i de længere forløb fortæller om mere koncentration, fokus, bedre søvn og glade unger. Børnene er med til at forme undervisningen, hvor vi laver klassiske stillinger såvel som nye, leger sjove yoga-lege, slår kolbøtter, står på hænder og ligger stille og svæver på en sky. Der er max. 12 elever på Børneyoga for de 4 – 6 årige.

AERIAL YOGA

(Også kendt som hængekøje-yoga, fly-yoga, antigravity yoga, Unnatta, Aeroyoga, aerial sling og aerial hammock)

Foregår delvis i en særlig slynge/hængekøje der hænger ca. 1 m. over gulvet. Denne yogaform er fantastisk til børn og teens, fordi det er sjovt, udfordrende, og legende. Yogaslyngen opfordrer til at lave mere yoga med hovedet nedad hvilket er sundt og udviklende for både krop og sind. I aerialyoga arbejder man meget dybtgående med kernemuskulaturen, idet man hele tiden skal holde balancen. Til sidst omslutter yogaslyngen kroppen som en slags puppe og giver en helt utrolig beroligende og støttet afspænding.

SISSE SIEGUMFELDT

er exam. Yogalærer og Børneyogalærer og har undervist i Børneyoga siden 2004 – formentlig som den første herhjemme. Hun har undervist tusindvis af børn i yoga og mindfulness og hundredevis af skolelærere og pædagoger i at undervise børn i yoga. Yoga er en leg-kurset og Hjertebarn -uddnnelsen giver yogalærere, skolelærere og pædagoger redskaber til at videregive yoga i børnehøjde. Hun har desuden udgivet DVD’en “BørneYoga og de 5 sanser” og bogen "Yoga for børn - og deres voksne " (Gyldendal 2016).

“Siden 2005 har jeg haft den store fornøjelse at undervise i børneyoga. Børnenes fantasi og åbenhed går lige til yogaens hjerte. Børn i dag har travlt – de får utrolig mange input og stimuleres konstant. Børneyoga muliggør de dybe, poetiske øjeblikke af rent nærvær og fokus som ligger så naturligt til børn.”

TILMELDING HER

Fra en yogamor:

“På vegne af pigerne vil jeg gerne sige tak for nogle gode yogatimer hver tirsdag. De har været super glade for at være hos dig. Den yngste er på mange måder et sensitivt barn, og hun har fået meget ud af dine timer. Det er utroligt at se hvordan hun har brugt det du har lært dem. Hun turde sagtens starte på fritidshjem, for nu havde hun jo puttet mod i sit hjerte….det siger vel alt.”