Børneyoga-lærere

Sisse Siegumfeldt

Jeg har undervist på fuld tid i 10 år og tiden var inde til at samle Børneyoga, voksenhold og kurser under samme tag.
Jeg har dyrket yoga i 14 år og det er i høj grad blevet den røde tråd i mit liv. Min kilde til glæde og energi når himlen er blå, og mit holdepunkt og anker når stormen suser. Min tilgang til at undervise yoga er at se folk i øjnene og formidle yoga så enhver kan forstå det. Alle skal have en varm og god oplevelse og en glad krop med hjem.
BørneYogaen har været med hele vejen og jeg har undervist tusindvis af børn og hundredevis af pædagoger og skolelærere i BørneYoga.
Jeg har flere yogauddannelser bag mig bl. a.: Hatha Yoga hos Claus Hagen 2004-05, Vinyasa Yoga hos Yoga Arts Teacher Training 2007. Anusara Immersions 1-3 hos: Desiree Rumbaugh, Jordan Bloom, Neesha Zollinger 2009-2010 og Det Lille Yogahus’ Børneyogalæreruddannelse 2012-2013 samt Mindfulness- instruktør uddannelse 2014. Kurser bl. a. : Yoga Terapeutik, Mindfulness for børn, Yogafilosofi-kursus, The Psychology of Yoga, Dynamic Yoga oma.
Jeg har desuden skrevet bøgerne: “YOGA – et kvarter om dagen for en glad krop og et stærkt sind” (Gyldendal 2013) og  “YOGA for børn – og deres voksne” (Gyldendal 2016) lavet DVD´en “BørneYoga og de 5 Sanser” (SisseYoga 2011)

Katrine Johnsen

Jeg har praktiseret yoga i godt 15 år, og er uddannet i Hatha og Vinyasa (200 RYT) på Yoga Garden i San Francisco, samt Børneyogalærer fra Blå himmel Yoga. En baggrund som danser betyder at jeg er rundet af dansens sans for rytme og dynamik, og der er er næsten altid et element af flow i min undervisning.

For mig er yogaen den klogeste måde at bevæge min krop på, en mulighed for at trække vejret dybt i en hurtigt drejende verden, en kilde til næring og ro for sindet og en måde at møde verden, mig selv og andre mennesker med kærlig omtanke. Det er derfor jeg elsker at undervise det, og derfor jeg tror på at alle, uanset baggrund, alder og smidighed, kan få glæde af at praktisere yoga.

Det er vigtigt for mig at møde elever, der hvor de er – at se dem, med hver deres unikke erfaring, krop og forudsætning – det er det jeg altid prøver at tage med mig, og leve op til som yogalærer.

Lotte Barrett Thomsen

Yoga har altid været en del af mit liv – at lytte til krop og sind og handle derfra, er hverdagsyoga for mig.  Jeg elsker at inspirere og blive inspireret af eleverne.

I mine yogatimer vil du: Svede, smile, forundres, og udfordres på en sikker måde, og du vil føle dig som en del af en gruppe yogavenner. Hver time indeholder forskellige elementer: Flow, klassiske stillinger, yogalege, partner/acroyoga og åndedrætsøvelser. Jeg arbejder også intuitivt, da det er vigtigt for mig at tage udgangspunkt i den energi børnene har med og at være nærværende med den. Savasana eller afspænding er både børnenes og min yndlingsøvelse. Jeg bruger guidede meditationer og visualisering til at komme dybt ned i afspænding, fokusere og forbinde krop, sind og følelser.

Jeg er uddannet: Teenyogalærer hos Teenyoga.uk , Børneyogalærer hos Lilleyogahus, i Børnemeditation hos Connected Kids, og som pædagog og inklusionsvejleder.

Rikke Dall-Hansen

Børneyoga for mig er noget helt magisk, et sted hvor barn og voksen kan lege og udvikle sig sammen, et sted hvor man kan være sig selv og hvor man kan finde energi såvel som ro. Yoga har betydet meget for mig og mit liv, den har givet mig balance, taknemlighed og en dybere forståelse for mig selv og andre, samt en masse redskaber til at tackle livets op- og nedture. Min store kærlighed til børneyoga kommer nok af, at jeg er et stort legebarn, som elsker alt der er kreativt, spændende, sjovt og udfordrende.
Udover at være børneyogainstruktør arbejder jeg også som Kropsterapeut og Dans- og bevægelsesterapeut og har arbejdet i mange år som professionel danser og cirkusartist. Elementer fra de ting tager jeg med ind i undervisningen også, da jeg føler det legende og kreative understøtter børneyogaen og er med til at gøre undervisningen spændende og sjov.
Jeg har over 10 års arbejdserfaring med børn og unge, inden for dans, teater, institutioner (vuggestue, børnehave, skole, fritidsordninger), cirkus, samt lavet børneevents i Danmark, England og Italien. Jeg har taget børneyogalæreruddannelse igennem Yogarollinger og Hjertebarns Børneyoga- og mindfulnesslærer uddannelsen ved Sisse/BlåHimmelYoga og er uddannet DMP.

Arenze Fischer (VIKAR og EFTERFØDSEL)

Yogalærer, børneyogalærer, gravid- og efterfødselsyogalærer, historiefortæller og cand.scient. i antropologi.
For mig er yoga en vej til at finde ro, finde hjem, finde mig selv. Jeg tog min første yogatime i januar 1994, og blev hurtigt bidt af både yoga og meditation. Det har siden ført til flere lange retreats, flere yogalæreruddannelser, og et par år i en ashram. Jeg har levet af at være yogalærer siden 2002, og har undervist alt fra irske universitetsstuderende til børnehavebørn med særlige behov til specialhold for gamle muslimske kvinder.
Jeg underviser ofte børn med udgangspunkt i historier, myter og fortællinger, som skaber en ramme for yogaen. Historiefortælling er en fantastisk måde at træne børns opmærksomhed og fantasi og myter er med til at give mening i tilværelsen. Familiehold giver børn og voksne en mulighed for at få en fælles oplevelse, hvor de deltager på lige fod.
Uddannelse: Yoga-og meditationslærer hos Galway Yoga School i Irland (ca. 800 timer). Efterfødselsyoga for mor & baby hos Sitaram Partnership, Yoga for gravide hos British Wheel of Yoga. Mindfulness instruktør hos Henning Daverne. Børneyogalærer fra Lille Yogahus, Kurser: Yogaterapi for børn med særlige behov, Mindfulness in Schools og Connected Kids, Storytime Yoga hos Sydney Solis. Studerer pt. Idrætspædagogik på Professionshøjskolen.