Yogalærere i Blå himmel Yoga

Sisse Siegumfeldt, indehaver

Blå himmel er mit lille hjertebarn, der åbnede i januar 2014. Jeg har undervist på fuld tid siden 2004 og tiden var inde til at samle Børneyoga, voksenhold og kurser under samme tag. Gennem de sidste 20 år er yoga i høj grad blevet den røde tråd i mit liv. Min kilde til glæde og energi når himlen er blå, og mit holdepunkt og anker når stormen suser. Min tilgang til at undervise yoga er at se folk i øjnene og formidle yoga, så enhver kan forstå det. Alle skal have en varm og god oplevelse og en glad krop med hjem. BørneYogaen har været med hele vejen, og jeg har undervist tusindvis af børn og hundredevis af pædagoger og skolelærere i BørneYoga. Jeg uddanner derudover også Aerialyoga-lærere, og sammen med Louise Bruun har jeg en Yogainstruktør-uddannelse der kombinerer viden om yoga og antiinflammatorisk kost. Jeg underviser uddannelser, afholder retreats og workshops, men har også til stadighed hold og privatelever, både med almindelig yoga og ansigtsyoga.

Efter en skummel fortid som skuespiller, cirkusprinsesse og bartender, fandt jeg yogaen i år 2000 og var solgt til stanglakrids fra første time. Derefter praktiserede jeg dagligt i flere år før jeg tog min første yogauddannelse: Hatha Yoga hos Claus Hagen 2004-05, og efterfølgende Vinyasa Yoga hos Yoga Arts Teacher Training 2007. Anusara Immersions 1-3 hos: Desiree Rumbaugh, Jordan Bloom, Neesha Zollinger 2009-2010 og Det Lille Yogahus’ Børneyogalæreruddannelse 2012-2013, Mindfulness- instruktør uddannelse 2014, Aerial Yogauddannelser hos Aerial Yoga Berlin 2016 og Om Factory New York 2018, Yoga Detour om mobility-orienteret yoga 2019, Ansigtsyogauddannelse 2021. Kurser bl. a. : Yoga Terapeutik, Mindfulness for børn, Yogafilosofi-kursus, The Psychology of Yoga, Dynamic Yoga, Myofascial Release oma. Og så har jeg undervist! Et godt stykke over 15.000 timer må det være blevet til og jeg elsker det stadig.

Jeg har desuden skrevet bogen: “YOGA – et kvarter om dagen” (Gyldendal 2013) og “Yoga for Børn – og deres voksne” (Gyldendal  2016), og lavet DVD´en “BørneYoga og de 5 Sanser” (SisseYoga 2011).

Jeg er medlem af Yoga Alliance som E-RYT 200, RCYT og YACEP. Derudover medstifter af Danske Yoga- og Meditationslærere (DYOM) og medlem af bestyrelsen.

Katrine Johnsen

Jeg har praktiseret yoga i godt 15 år, og er uddannet i Hatha og Vinyasa (200 RYT) på Yoga Garden i San Francisco. En baggrund som danser betyder at jeg er rundet af dansens sans for rytme og dynamik, og der er er næsten altid et element af flow i min undervisning. Samtidig er jeg optaget af da mange små detaljer, der udgør fundamentet for en sikker yogapraksis. Jeg synes altid, at det giver mening at vende tilbage til nogle af de helt simple ting ved yogaen, for at justere, at skabe større stabilitet og dermed større frihed hen ad vejen.

For mig er yogaen den klogeste måde at bevæge min krop på, en mulighed for at trække vejret dybt i en hurtigt drejende verden, en kilde til næring og ro for sindet og en måde at møde verden, mig selv og andre mennesker med kærlig omtanke. Det er derfor jeg elsker at undervise det, og derfor jeg tror på at alle, uanset baggrund, alder og smidighed, kan få glæde af at praktisere yoga.

Det er vigtigt for mig at møde elever, der hvor de er – at se dem, med hver deres unikke erfaring, krop og forudsætning – det er det jeg altid prøver at tage med mig, og leve op til som yogalærer.

Ditte Parby

At undervise yoga er for mig lig med nærvær, samvær og selvforglemmelse. Det at formidle yogaen og at opleve og nyde den i fællesskab med mine elever giver sådan mening for mig. Her mærker jeg, at jeg er i live.

Jeg har igennem de sidste 20 år beskæftiget sig med undervisning og rådgivning i en bred vifte af områder inden for sundhed og bevægelse. At undervise i yoga er i midlertid min største passion, og jeg har bl.a. gennemgået en 250 timers Vinyasa-lærer uddannelse hos Paul Jerard, E-RYT 500, en uddannelse i Yoga mod Stress hos Anne Goncalves (72 t.),  Aerial Yoga uddannelse hos Blå himmel Yoga, samt Face Yoga lærer fra Holistisk Hudterapi. Jeg har de sidste 10 år desuden deltaget på workshops og kurser hos et væld af kvalificerede yogalærere i ind- og udland. Yoga handler for mig om balance, bevidsthed og smidighed i både krop og sind for på den måde at komme tættere på en tilværelse i harmoni og universel glæde. Med hjertevarme og en positiv livsindstilling gør jeg meget ud af at favne og inspirere både nybegyndere og erfarne yogier. Min undervisning er alsidig, smilende og uhøjtidelig, og jeg ser det som min fornemste opgave at designe mine klasser, så alle føler sig velkomne, trygge og godt tilpas. Jeg underviser i både Hatha yoga, Hatha flow, Vinyasa flow og restorativ yoga. Desuden er jeg uddannet pilateslærer hos Dianne McCarthy og på visse klasser inddrager jeg elementer herfra.

Constanza Julio Del Rio

Constanza started her yoga journey in her home country of Chile. After a career in Fashion Design and Arts, she decided to pursue her love of yoga further and now has over 2000 hours of study in Yoga Therapy, Restorative Yoga, Aerial Yoga, Yoga Philosophy and Anatomy. 
Constanza is an approachable, passionate and creative teacher. She believes in facilitating a learning space where students feel the freedom to discover new ways of expressing movement. Constanza invites her students to leave preconceptions and expectations at the door and empowers students to be in charge of their own bodies and practice.
In Constanza’s classes you are invited to move from your senses, experience sweet restorative asanas and end every session with a nice long savasana. 
Her perception of an advanced practitioner is more related to knowing yourself and let go of self-judgment, instead of focusing on how physically capable you are in your asana practice.
The teachers who have influenced her: ‘I have been lucky enough to learn from Richard Rosen, Steve Haines, Jason Crandell, Maha Rajan, Prakash Narayanan, Rajadurai, Anna Ashby, Gary Carter, Mark Singleton, among many others.’
Constanza teaches internationally and has taught in Europe, Africa, India and South America.

Constanza is from Chile and teaches in English.

Arenze Fischer (Gravidhold og vikar)

Yogalærer, børneyogalærer, gravid- og efterfødselsyogalærer, historiefortæller og cand.scient. i antropologi.
For mig er yoga en vej til at finde ro, finde hjem, finde mig selv. Jeg tog min første yogatime i januar 1994, og blev hurtigt bidt af både yoga og meditation. Det har siden ført til flere lange retreats, flere yogalæreruddannelser, og et par år i en ashram. Jeg har levet af at være yogalærer siden 2002, og har undervist alt fra irske universitetsstuderende til børnehavebørn med særlige behov til specialhold for gamle muslimske kvinder.
Jeg underviser ofte med udgangspunkt i historier, myter og fortællinger, som skaber en ramme for yogaen. Historiefortælling er en fantastisk måde at træne børns opmærksomhed og fantasi og myter er med til at give mening i tilværelsen. Familiehold giver børn og voksne en mulighed for at få en fælles oplevelse, hvor de deltager på lige fod.
Uddannelse: Yoga-og meditationslærer hos Galway Yoga School i Irland (ca. 800 timer). Efterfødselsyoga for mor & baby hos Sitaram Partnership, Yoga for gravide hos British Wheel of Yoga. Mindfulness instruktør hos Henning Daverne. Børneyogalærer fra Lille Yogahus, Kurser: Yogaterapi for børn med særlige behov, Mindfulness in Schools og Connected Kids, Storytime Yoga hos Sydney Solis. Studerer pt. Idrætspædagogik på Professionshøjskolen.

Anemone Aurora

Anemone har dyrket yoga og meditation i mere end 12 år og har healet sig selv fra et liv med kroniske smerter. Hun er uddannet ergoterapeut med speciale i smertelindring. Idag arbejder hun som Yin Yogalærer, Massør og healer. Hun underviser i en kinesisk form for Yin Yoga kaldet Dao Yin Yoga som hun har udviklet i samarbejde med hendes kinesiske Kong Fu lærermester efter 3 måneder i et daoistisk tempel i Nepal. På alle Anemones klasser er der fokus på at skabe indre ro, give slip på følelser i hele kroppen gennem dybe åndedræt. Du er altid velkommen til at komme med specielle ønsker på holdet og at stille spørgsmål efter timen.

Lotte Barrett (Børneyoga og vikar)

Yoga handler for mig om at forbinde krop og sind, at stræbe efter balance i en verden der bevæger sig hurtigt og uforudsigeligt. Gennem fysiske asanas styrker og smidiggør vi kroppen. Vi øger vores kropsbevidsthed, så vi kan bevæge os sikkert og stærkt omkring i hverdagen.

Åndedrætsøvelser, meditation og shavasana(dybdeafspænding) styrker os mentalt og vi kan benytte de følelser og reaktioner vi møder i yogaen til at træffe bedre beslutinger i vores virkelige liv.

I mine timer bliver du mødt hvor du er. Jeg inviterer til, styrke, stræk, smil og fordybelse, et frirum hvor du bare kan være dig. Jeg underviser i både Hatha og Vinyasa flow, hvor fokus i hver klasse er at bevæge hele kroppen. Jeg inddrager gerne bolde og blokke til MFR (myofascialrelease) der kort fortalt er hydrering og stræk af bindevævet for mere velvære og bevægelsesfrihed.

Jeg underviser også i Aerial Yoga, hvor vi bla. styrker vores vestibulærsans, der hjælper os med at orientere os i rum-retningsbegreberne som: Op, ned, højre, venstre, over og under, samt at dreje rundt. Dette gør vi ved bla at hænge på hovedet, dreje rundt, både i slyngen men også med kontakt til gulvet. Vi forbedrer vores generelle balance og kan mindske køre- og søsyge.
Aerial yoga er sjovt, styrkende og dejlig afslappende at svæve over jorden i slyngen der favner hele din krop. Jeg glæder mig til at møde dig.

Jeg er uddannet +500 H RYT yogalærer i Hatha, Vinyasa, Meditation og Aerial Yoga

Rhianon Ebsworth (vikar)

Yoga for me is about ‘connection’. In this fast paced world, many of us struggle to connect with ourselves on a daily basis as we struggle to keep up with the increasing demands on our time and attention, such as social media and concern for the future of this planet we live on. Through the physical practice of yoga we can connect more with our bodies and breath, whilst the spiritual practice allows us to better connect with who we are and our emotional being.

For me, yoga is about the journey and not the destination. I try to make my classes fun and inclusive – it’s called a yoga practice for a reason so I aim to promote a “practice not perfect” mentality in my students.

I have been teaching yoga since 2015, and whilst I have been classically trained in the traditional roots of yoga, I like to draw inspiration for my classes from other kinds of movement – including Akroyoga and dance. You will also often here music in my classes as I believe sound is also a powerful tool which can help us to connect with ourselves and others around us.

I have over 250 hours of training including in partnering techniques, yoga-therapeutics, akroyoga, transformative sequencing, and yin yoga.

Julie Vogelsberger (vikar)

Yoga er for mig en måde at få kontakt til kroppen, åndedrættet og sit ”indre jeg”. Det er også et redskab til at opnå en øget kropsbevidsthed; til at blive bevidst om sine (bevægelses)mønstre- og tendenser – både på og især udenfor yogamåtten.

I mine yogatimer vil du få et dybere kendskab til dine bevægelsesmønstre – nogle, som tjener dig godt, andre som måske er mindre hensigtsmæssige for din krop. Vi arbejder med/mod disse mønstre og du får herigennem mulighed for at blive bevidst om, hvor meget potentiale, du selv rent faktisk har for at få både mere energi og ro i krop og sind. Dette kan øge din rummelighed og give dig følelsen af større frihed. At møde dig selv og elske dig selv, nøjagtigt som den du er, er udgangspunktet i mine yogatimer.

Jeg underviser i Hatha og Vinyasa yoga og alle niveauer er velkomne. Jeg underviser som udgangspunkt på engelsk, men kan sagtens undervise på dansk, hvis der er stemning for dét.

Carmen Csilla Medina (vikar)

På grund af min multikulturelle (cubanske-ungarske) baggrund har jeg altid været optaget af at lære nyt, at prøve at forstå mig selv og verden omkring mig for at integrere tilsyneladende forskellige ideer og perspektiver. Disse kræfter førte mig til at tage en uddannelse som en psykomotorisk terapeut, hvor man arbejder med sammenkoblingerne mellem det fysiske, det psykologiske og det sociale.

På grund af min alsidige uddannelse og bred vifte af interesser er min karriere et patchwork: Jeg er en (aerial) yogalærer, fitnessinstruktør, terapeut, massør, danser, cirkusartist (aerial silks) og instruktør, workshop facilitator, performance artist og danseanmelder. For mig søger alle disse forskellige udtryksformer at forbinde os til vores kroppe.

At have en bevægelsespraksis kan spille en vigtig rolle i vores velfærd. Fra min egen erfaring har min bevægelsespraksis hjulpet mig gennem mørke perioder siden jeg var teenager og har introduceret mig til mennesker og lokalsamfund, der forvandlede mit liv. Derfor vil jeg gerne hjælpe folk med at finde og vedligeholde deres egen bevægelsessti, en praksis der bringer dem glæde og dyb tilfredshed. Dette kan være i den blide eller mere intense ende af spektret, eller måske kombinationen af ​​begge. Mit mål er at få dig til at føle dig opmuntret og støttet på din egen rejse. Min undervisningsstil karakteriseres af længere – blide eller stærke – stillinger, så både vores sind og vores fascia kan overgive sig til det. En legesyg atmosfære er afgørende for mig at skabe en positiv oplevelse, så lidt humor og gensidig latter er almindeligt i mine klasser. Kom som du er i dag, der er plads til alle.

Benedikte Bandak (vikar)

Yoga er for mig en måde at finde tilbage til det enkle; åndedrættet, kroppen, den uforstyrrede væren. Det er en måde at skabe en forbindelse til det der allerede er i og udenfor mig selv. Det kan lyde kompliceret, men det er ofte der, jeg finder mig selv, når jeg har trukket vejret og bevæget mig på yogamåtten. Jeg er uddannet i Vinyasa yoga (200 RYT) hos True North Vinyasa i Portugal og har derudover taget diverse kurser og workshops, bl.a. 50 timers yoga teknik hos Hamsa Yoga Studio. Jeg underviser i hatha og hatha flow for alle niveauer. Mine klasser vil oftest være en blanding af styrkebaserede sekvenser og mere meditative flows.

Lara Ghibril (vikar)

I have been practicing yoga since 2010, and in January 2016, I got my official Yoga Teacher Training certification from Yoga District in Washington DC, and in 2018 I received my Aerial Yoga certification from Athens based school “Aerial Life”.

I am a true believer of the power of yoga on both the body and mind, and I am passionate about getting as many people to try yoga as possible! I believe yoga is for everyone, all ages, bodies, injured and with special conditions–

instagram: @yogalalalove