Ansigtsyoga

AnsigtsYoga er præcis som det lyder: Det er træning for ansigtets 56 muskler - med helt specifikke øvelser, der ofte får hjælp af  hænder og fingre som modstand eller "vægte". I ansigtsyogaen strækker og afspænder vi, så ansigtet glatter sig ud, men vi styrker også musklerne, så hele ansigtet løftes. Du kan få stor glæde af det hvis du fx. har spændingshovedpine, trætte øjne eller skærer tænder (megaeffektivt!), eller hvis du har tunge øjenlåg, spændingsrynker mellem øjenbrynene, eller Resting Bitch Face (ser bister ud, selv når du er glad).

Ansigtsyoga er altså også en naturlig måde at forholde sig til ansigtets ældningstegn, både spændingsrynker, indfaldne rynker og tyngdekraftsrynker - det virker inde fra og ud, ved at aktivere musklerne og stimulere gennemstrømningen, og derved collagendannelsen, i huden. På den måde giver ansigtsyoga et smukt, udtryksfuldt og levende ansigt og en effektiv og langsigtet slowaging.

Og så er det også bare dejligt og beroligende at lære sin ansigtsmuskulatur at kende indgående. At udfordre nervesystemet ved at lære en "ny" del af kroppen at kende vil altid være spændende, nogen gange udfordrende, men også utrolig behageligt, i det man med det samme mærker den opfriskende effekt. Spændinger i ansigtets muskulatur påvirker ofte vagusnerven, der regulerer hele kroppens stressrespons, så når der kommer bedre plads og gennemstrømning i ansigtet, kan det mærkes beroligende overalt.

Ansigtet er den del af kroppen vi kommunikerer med, og der flertallet af vores sanser sidder. Det afslører nemt om du er bekymret, udmattet og træt, eller om du er glad og fuld af energi. Ansigtet viser  også typisk tegn på stress længe før de andre dele af kroppen får smerter eller dårlig funktion. Det kan altså blive din advarselslampe der lyser før mere alvorlige symptomer på langvarig stress viser sig.

Ansigtsyoga i Blå himmel Yoga

Enetimer med Sisse Siegumfeldt - Klik her

Ansigtsyogalærer-uddannelse med Ditte Parby - klik her

Vi holder også jævnligt Workshops i Ansigtsyoga 

"Ansigtsyogauddannelsen hos Ditte Parby har givet mig et meget grundigt indblik i, hvad ansigtsyoga kan gøre – ikke bare for at træne og give ansigtet et naturligt løft, men i høj grad også hvordan det kan bruges som en måde at finde ro og afstressning på. Ditte er en super engageret underviser, der tydeligvis brænder for ansigtsyoga og kombinerer det med sin mangeårige viden og erfaring fra de gamle yogatraditioner, så vi også har gennemgået hvordan ansigtsyoga kan kombineres med åndedrætsøvelser og sættes sammen med fx en yin yogatime. Det er en grundig uddannelse, som jeg vil anbefale på det varmeste til alle, der gerne vil lave ansigtyoga for egen skyld eller som har lyst til at undervise i det." – Anne Goncalves