Yoga i Børnehaver og Skoler

Forløb for børn:

(Hvis du søger kursus for pædagoger eller skolelærere i at undervise børn i yoga så se HER)

Yoga-forløb hvor Sisse underviser børnene

BØRNEYOGA er sjovt, udfordrende og helt i børnehøjde. Yogalege og sekvenser træner balance, styrke, smidighed og koordination. Yoga giver kropsbevidsthed og kontrol bedre end nogen anden bevægelsesform. Kropsbevidsthed giver tryghed i kroppen og tro på sig selv.

Over et forløb af f. eks. 8 gange lærer børnene stillingerne bedre at kende, kan selv se en udvikling, at de kan ting de ikke kunne før, oplever måske at kunne bruge yoga og mindfulness til at få ro og tage kontrol over krævende situationer.

 

Mindfulness-forløb

Øvelser og lege med sanserne, der skærper nærvær og opmærksomhed, med navne som Fødselsdagskagen, Solen i maven og Svæve på en sky. Vi slutter af med partner-øvelser, massage og guidet afspænding, alt sammen sjovt og tilgængeligt for børn.

MINDFULNESS bruger håndgribelige redskaber der giver børnene ro, fokus og tro på sig selv, redskaber som børnene tager med sig og bruger i deres daglige liv. At dyrke yoga og mindfulness sammen, skaber et rum der forebygger mobning. Man driller ikke sin yoga-makker.

 

Priser for forløb:

Eksempel: 10 gange 45 min. FOR BØRN
Pris pr. hold 750,- på Sjælland, typisk to hold i træk
Max. deltagere: max. 12 i børnehave, helst en halv klasse i skolen, men det kommer an på klassen

 

Sisse Siegumfeldt

er exam. Yogalærer, Børneyogalærer og Mindfulness instruktør. Hun har undervist i Børneyoga siden 2004 – formentlig som den første herhjemme. Hun har undervist tusindvis af børn i yoga og mindfulness og hundredevis af skolelærere og pædagoger i at undervise børn i yoga. Hun afholder de populære kurser Yoga er en leg og Hjertebarn, der giver yogalærere, skolelærere og pædagoger konkrete redskaber til at videregive yoga i børnehøjde. Hun har desuden udgivet bogen “YOGA for børn - og deres voksne“ (Gyldendal 2016) DVD’en “BørneYoga og de 5 sanser” (SisseYoga 2011).

“Siden 2005 har jeg haft den store fornøjelse at undervise i børneyoga. Børnenes fantasi og åbenhed går lige til yogaens hjerte. Børn i dag har travlt – de får utrolig mange input og stimuleres konstant. Børneyoga muliggør de dybe, poetiske øjeblikke af rent nærvær og fokus som ligger så naturligt til børn.”

 

Yoga Inspirations-workshop for børn:

En introduktion til Børneyoga, vi laver klassiske stillinger såvel som nye (Dinosaurasana f. eks.), leger yogalege, finder på yogahistorier, trækker vejret som en fyrig zebra og sover som en gammel træt hund.

Kurset tilpasses alderstrin og kan også indeholde teori med temaer som f. eks: Krop og sind, Mentaltræning, Yogafilosofi, Yoga og Kreativitet, Cirkusyoga, YogaTeaterImpro, PartnerYoga (mobningsforebyggende).

 

Pris for Workshops for børn:

Enkeltstående 1-4 timers kursus

Ca. kr. 1200 i timen

(Hvis du søger kursus for pædagoger eller skolelærere i at undervise børn i yoga så se HER)

 

Undersøgelser viser at børn der laver yoga i skolen lærer bedre, har det sjovere og har mere energi efter skole. Åndedrætsøvelser, koncentrationsøvelser og små afspændingshistorier kan også bruges til at samle fokus i undervisningen af dansk, matematik, geografi osv. Yoga i skolen virker mobningsforebyggende, og støtter børnenes sociale og menneskelige udvikling.