Kurser for personale i Børnehaver/Skoler

Vi kommer til jer:

Introduktion til Børneyoga. Flere og flere lærere og pædagoger vil gerne bruge yoga i undervisningen, og det er der mange gode grunde til. Børn elsker yoga, og det styrker evnen til at selvregulere og koncentrere sig.

Sisse Siegumfeldt er en pioner inden for dansk Børneyoga og har undervist børn i yoga siden 2004 samt uddannet hundredevis af børneyogalærere. Hun holder både de populære Hjertebarn-uddannelser og Yoga er en leg-kurser i Blå himmel Yoga, men tager også ud på skoler og børnehaver og giver en introduktion til Børneyoga, som beskrevet på denne side.

Kurserne foregår både som teori og praksis og målrettes til jer mht. aldersgruppe. Kurset giver indblik i børneyoga og hvordan man kan bruge det i institutionen eller i skoleundervisningen, enten som små "yogapustere" eller i idrætstimerne.

Hvis du søger Yoga-forløb FOR BØRNENE i en skole eller børnehave, så klik på YOGA I SKOLEN / BØRNEHAVEN

Hvorfor lave yoga med børn?

BØRNEYOGA giver børnene konkrete redskaber til at finde ro og fokus i en hektisk hverdag. Børneyoga har en meget specifik tilgang til krop og sind, der udvikler det hele barn.  Sprog, kognitive evner, sociale kompetencer og personligt værd styrkes gennem yoga.

Yogalege og sekvenser træner balance, styrke, smidighed og koordination - det er sjovt, udfordrende og helt i børne - eller teenhøjde. Yoga giver kropsbevidsthed og kontrol bedre end nogen anden bevægelsesform, og det giver tryghed i kroppen og tro på sig selv.

Mindfulness for børn

MINDFULNESS bruger håndgribelige redskaber der giver børnene ro, fokus og tro på sig selv, redskaber som børnene tager med sig og bruger i deres daglige liv. At dyrke yoga og mindfulness sammen, skaber et rum der forebygger mobning. Man driller ikke sin yoga-makker.

UNDERSØGELSER viser at børn der laver yoga i skolen lærer bedre, har det sjovere og har mere energi efter skole. Åndedrætsøvelser, koncentrationsøvelser og små afspændingshistorier kan også bruges til at samle fokus i undervisningen af dansk, matematik, geografi osv.

Yoga er en leg - At undervise børn i yoga

Heldags-workshop for lærere og pædagoger. Kurset omhandler yoga for børn fra 3-op år og målrettes til jeres aldersgruppe. Denne workshop giver dig mulighed for at få et indblik i børneyoga eller få ny inspiration hvis du allerede bruger yoga i din undervisning.

Børn i dag har travlt. De får utrolig mange input og stimuleres konstant. Børneyoga kan være det som muliggør de dybe øjeblikke af rent nærvær og fokus - blandt andet ved også at tillade fuld fart på og gang i den.

Børneyoga giver en sund og naturlig udvikling af hele barnet. Sprog, kognitive evner, sociale kompetencer, og refleksion styrkes gennem yoga. Ved hele tiden at mærke kroppen, mærke hvad stillingerne gør, bliver børnene bedre til at mærke sig selv. Når man kan mærke sig selv er det nemmere at finde ro, selvværd, mod.

Kurset foregår både som teori og praksis, vi skal hoppe som frøer, brøle som løver og sove som gamle trætte hunde, så medbring yogatøj og masser af energi.

På kurset gennemgår vi:

* Børns udvikling, indlæring og kropsbevidsthed
* Yogastillinger og åndedrætsøvelser tilpasset børn
* Vi laver yoga sammen: Gruppe- og partnerøvelser, yogalege
* Yoga i skolen/børnehaven
* Børneyogaens rytme - En vekslen mellem dynamisk og mindful
* Historiefortælling
* Temaer
* Børnenes input
* Lærerens rolle og forberedelse
* Mindfulness-øvelser for børn og afspænding

Kurset varer ca. 7 timer fra 9-16 f. eks. Hver deltager får en lille manual og Børneyoga-DVDen "BørneYoga og de 5 sanser" som Sisse lavede i 2011 (og som siden er blevet en bestseller), der kan bruges som undervisningsmateriale og inspiration. Jeg kommer ud til jer, eller I kan komme til mig i Værløse.

Pris: 9000,-  i alt for max. deltagere: 16

Kortere eller længere kurser kan sammensættes efter jeres behov og budget. Skriv eller ring og lad os tale om det.

I kommer til os:

Vi tilbyder også løbende  YOGA ER EN LEG kurset, samt HJERTEBARN en uddannelse til BørneYoga og Børne-Mindfulness-instruktør på 4 dage. I tilmelder en eller to lærere eller pædagoger til et hold. Klik på linkene for at se de næstkommende datoer. Hjertebarn koster pr. person: 5200,- Yoga er en leg pr. person 1200,- Undervisningen foregår i Blå himmel Yoga i Værløse.

Deltagerne siger:

“Det var en virkelig lærerig og værdifuld workshop, Sisse. Så skønt at mærke dit engagement og ikke mindst lysten til at undervise børn, og til at give dine erfaringer og viden videre til andre voksne. Du formåede virkelig at skabe et let og åbenhjertigt rum med plads til udfoldelse, anerkendelse og respekt for den enkelte på flere niveauer. Og det var simpelthen sådan en stor fornøjelse at være en del af.”

“Jeg synes, du videregav virkelig mange muligheder, ideer og viden. Jeg gik fra ikke at vide, hvordan jeg umiddelbart kunne gribe en time an til i løbet af få timer at få så mange redskaber, at jeg “sagtens” kunne undervise en børneyogatime en af de nærmeste dage!”

“Det var virkelig fedt at åbne fantasien og give los. Jeg forstår bestemt godt, du holder af det, og det må være endnu mere livsbekræftende at undervise børn, jeg glæder mig til at komme i gang!”