Kurser for personale i Børnehaver/Skoler

Sisse Siegumfeldt kommer til jer:

Sisse Siegumfeldt er en pioner inden for dansk Børneyoga og har undervist børn i yoga siden 2004 samt uddannet hundredevis af børneyogalærere. Hun holder både de populære Hjertebarn-uddannelser i Blå himmel Yoga i Værløse, men tager også ud på skoler og børnehaver og underviser.

Vi kan sammensætte det kursus der passer jer, men det er oftest en af disse to:

 • Introduktion til Børneyoga af få timer eller en dags varighed, eller
 • Børneyogauddannelsen over 3 eller 4 dage, ofte fordelt over flere uger

Kurserne foregår både som teori og praksis og målrettes til jer mht. aldersgruppe. De giver indblik i børneyoga og hvordan man kan bruge det i institutionen eller i skoleundervisningen, enten som små "yogapustere" eller i idrætstimerne. Flere og flere lærere og pædagoger vil gerne bruge yoga i undervisningen, og det er der mange gode grunde til. Børn elsker yoga, og det styrker evnen til at selvregulere og koncentrere sig.

Hvorfor lave yoga med børn?

BØRNEYOGA giver børnene konkrete redskaber til at finde ro og fokus i en hektisk hverdag. Børneyoga har en meget specifik tilgang til krop og sind, der udvikler det hele barn.  Sprog, kognitive evner, sociale kompetencer og personligt værd styrkes gennem yoga.

Yogalege og sekvenser træner balance, styrke, smidighed og koordination - det er sjovt, udfordrende og helt i børne - eller teenhøjde. Yoga giver kropsbevidsthed og kontrol bedre end nogen anden bevægelsesform, og det giver tryghed i kroppen og tro på sig selv.

Mindfulness for børn

MINDFULNESS bruger håndgribelige redskaber der giver børnene ro, fokus og tro på sig selv, redskaber som børnene tager med sig og bruger i deres daglige liv. At dyrke yoga og mindfulness sammen, skaber et rum der forebygger mobning. Man driller ikke sin yoga-makker.

UNDERSØGELSER viser at børn der laver yoga i skolen lærer bedre, har det sjovere og har mere energi efter skole. Åndedrætsøvelser, koncentrationsøvelser og små afspændingshistorier kan også bruges til at samle fokus i undervisningen af dansk, matematik, geografi osv.

Deltagerne siger:

“Det var en virkelig lærerig og værdifuld workshop, Sisse. Så skønt at mærke dit engagement og ikke mindst lysten til at undervise børn, og til at give dine erfaringer og viden videre til andre voksne. Du formåede virkelig at skabe et let og åbenhjertigt rum med plads til udfoldelse, anerkendelse og respekt for den enkelte på flere niveauer. Og det var simpelthen sådan en stor fornøjelse at være en del af.”

“Jeg synes, du videregav virkelig mange muligheder, ideer og viden. Jeg gik fra ikke at vide, hvordan jeg umiddelbart kunne gribe en time an til i løbet af få timer at få så mange redskaber, at jeg “sagtens” kunne undervise en børneyogatime en af de nærmeste dage!”

“Det var virkelig fedt at åbne fantasien og give los. Jeg forstår bestemt godt, du holder af det, og det må være endnu mere livsbekræftende at undervise børn, jeg glæder mig til at komme i gang!”

 

Introduktion til Børneyoga

Heldags-workshop for lærere og pædagoger. Kurset omhandler yoga for børn fra 3-op år og målrettes til jeres aldersgruppe. Denne workshop giver dig mulighed for at få et indblik i børneyoga eller få ny inspiration hvis du allerede bruger yoga i din undervisning.

Kurset foregår både som teori og praksis, vi skal hoppe som frøer, brøle som løver og sove som gamle trætte hunde, så medbring yogatøj og masser af energi.

På kurset gennemgår vi:

* Yogastillinger og åndedrætsøvelser tilpasset børn
* Vi laver yoga sammen: Gruppe- og partnerøvelser, yogalege
* Børneyogaens rytme - En vekslen mellem dynamisk og mindful
* Historiefortælling
* Mindfulness-øvelser for børn og afspænding

Kurset varer typisk 7 timer, men kan laves kortere, fra 2,5 time og op.

Hver deltager får en lille manual og Børneyoga-DVDen "BørneYoga og de 5 sanser" som Sisse lavede i 2011 (og som siden er blevet en bestseller), der kan bruges som undervisningsmateriale og inspiration.

Pris: ca. 1500/t.

Prisen er afhængig af beliggenhed og deltagerantal. Kortere eller længere kurser kan sammensættes efter jeres behov og budget. Skriv eller ring og lad os tale om det. 

Børneyogalæreruddannelse

Tre eller fire dages varighed, ofte fordelt over flere uger. Kurset omhandler yoga for børn fra 3-op år og målrettes til jeres aldersgruppe.

Hvad får du?

BørneYoga Uddannelsen går over 3 eller 4 dage og giver dig helt konkrete redskaber til at undervise børn i yoga og mindfulness. Du vil både blive undervist i yoga som om du var et barn, og selv prøve at undervise.

På uddannelsen gennemgår vi:

  • Yoga og Mindfulness - baggrund, filosofi, praksis
  • Teori om nervesystemet og mindfulness for børn - hvordan virker det?
  • Børneyogatimens opbygning og rytme
  • Yogastillinger og yogalege tilpasset børn i forskellige aldre
  • Mindfulness-øvelser, åndedrætsøvelser og afspænding for børn
  • Gruppe- og partnerøvelser, yoga- og mindfulness-lege
  • Historiefortælling og yoga
  • Brug af hjælpemidler, yogakort, meditationsflasker osv.
  • Temaer (f. eks. Yoga og Kreativitet, Cirkusyoga, PartnerYoga)
  • Lærerens rolle og egenpraksis
  • Alt er også samlet i en original manual på 165 s.
  • Børneyoga-DVDen "BørneYoga og de 5 sanser" som Sisse lavede i 2011
Pris: 3-4000 per deltager eller efter aftale