Hvad er ansigtsyoga?

Ansigtsyoga (eller Face Yoga) er præcis som det lyder: Det er træning for ansigtets 57 muskler - med helt specifikke øvelser, der ofte får hjælp af hænderne som modstand eller "vægte". I ansigtsyogaen strækker og afspænder vi, så ansigtet glatter sig ud, og styrker musklerne, så hele ansigtet løftes.

Ansigtsyoga er altså også en naturlig måde at forholde sig til ansigtets ældningstegn, både spændingsrynker, indfaldne rynker og tyngdekraftsrynker - det virker inde fra og ud, ved at aktivere musklerne og stimulere gennemstrømningen, og derved collagendannelsen, i huden.

På den måde giver ansigtsyoga et smukt, udtryksfuldt og levende ansigt og en effektiv og langsigtet slowaging.⁠ ⁠ Og så er det også bare dejligt og beroligende at lære sin ansigtsmuskulatur at kende indgående, og når du først har lært det, kan du lave det hvor som helst, i bilen, på arbejde, mens du ser fjernsyn med børnene, osv.

Ansigtsyoga kan hjælpe dig med at se yngre og friskere ud, men det kan så meget mere: Hvis du lider af spændingshovedpine, kæbespændinger og skævhed, tænderskæren, tinnitus eller asymmetri i ansigtet, så er ansigtsyoga også løsningen.

 

Virker det virkelig?

Du kunne lige så godt spørge: Virker det virkelig at træne med vægte? Bliver dine muskler virkelig større af det? Og ja, det gør de, også i ansigtet, og så løfter hele ansigtet sig og glatter sig ud. Min ansigtsyoga er effektiv træning, ikke bare wellness og massage. Du bliver faktisk øm i kinderne og lidt stiv i ansigtet dagen efter – det skal man, hvis man vil have at musklerne skal vokse, mindske synlige rynker, løfte og definere konturerne i ansigtet.

Udover trænede ansigtsmuskler så virker ansigtsyoga også ved at give:

  1. Øget blodcirkulation: Øvelserne stimulerer blodcirkulationen i huden, og det gør at cellerne bliver forsynet med tilstrækkelig ilt og næringsstoffer, hvilket forbedrer hudens sundhed og udstråling.
  2. Øget produktion af kollagen og elastin: Ansigtsyoga kan stimulere produktionen af kollagen og elastin, som er vigtige proteiner for hudens struktur og elasticitet. Ved at træne ansigtets muskler kan du hjælpe med at opretholde og øge produktionen af disse proteiner, der strammer op og løfter slap hud.
  3. Afslapning af ansigtets muskler: Ansigtsyoga indebærer også afslappende øvelser og massage, der kan hjælpe med at reducere permanente spændinger i ansigtsmusklerne, der både giver ubehag og spændingsrynker.
  4. Dræning af væske fra ansigtet. Øvelserne gør også at extra væske i ansigtet bliver drænet bort og oppustethed og poser forsvinder.

Hvor ofte skal man gøre det?

Når jeg har enetimer med ansigtsyogaelever, kigger vi på de forskellige udfordringer dit ansigt har, og hvilke ønsker du evt. har kosmetisk.⁠ Vi laver øvelser der vækker musklerne til live, strækker og bevidstgør vævet og du får også et ansigtsprogram som du kan lave selv. ⁠ Hvis du ønsker et synligt resultat skal du helst lave programmet (ca. 15 min.) 4-7 gange om ugen.⁠ Når du har lært de første øvelser og begynder at kunne styre din ansigtsmuskulatur, har vi en ny tid og du lærer nye øvelser.⁠ ⁠Hvis du hellere vil gøre det i dit eget tempo, er mit online Ansigtsyoga program meget grundigt og holder dig i hånden hele vejen. Du får også et live tjek-up med mig hvor jeg tjekker din teknik.

Skriv et svar