Hummus med sød kartoffel 17/09/201917/09/2019 Ingredienser: 1 lille sød kartoffel, skrubbet – Ca. 100-120g 1 dåse kikærter, skyllet og drænet – 500g 1/3 kop tahini (sesampasta) 1/4 kop frisk limejuice 1 fed hvidløg, fintrevet 1 tsk. karry 1 tsk. (eller mere) kosher salt Sort peber 1/8 tsk. cayennepeber 2 spsk. smeltet virgin kokosolie Ristede og saltede cashewnødder, knuste Chiliflager Olivenolie (til servering) Tilberedning: Tænd ovnen på 220°Prik huller i hele kartoflens overflade med en gaffel og pak den tæt ind stanniolSæt kartoflen på en alubakke og bag den i ca. 60-70 minutterLad kartoflen køle afBlend kikærter, tahini, limejuice, hvidløg, karry, salt, peber og cayenne til en fast masse i en foodprocessorSkær kartoflen over på langsSkrab ca. en halv kop indmad ud af kartoflens midte (uden skræl) og tilføj til foodprocessorenBland det til en samlet masseHæld kokosolien i lidt ad gangen, mens foodprocessoren stadig kører – fortsæt indtil hummussen er let og cremetPut hummussen i en skål og drys chiliflager og de knuste cashewnødder på toppenHæld forsigtigt en smule olivenolie udover hummussen inden servering Post Views: 4.767