Hummus med sød kartoffel
Ingredienser:
1 lille sød kartoffel, skrubbet – Ca. 100-120g
1 dåse kikærter, skyllet og drænet – 500g
1/3 kop tahini (sesampasta)
1/4 kop frisk limejuice
1 fed hvidløg, fintrevet
1 tsk. karry
1 tsk. (eller mere) kosher salt
Sort peber
1/8 tsk. cayennepeber
2 spsk. smeltet virgin kokosolie
Ristede og saltede cashewnødder, knuste
Chiliflager
Olivenolie (til servering)
Tilberedning:
- Tænd ovnen på 220°
- Prik huller i hele kartoflens overflade med en gaffel og pak den tæt ind stanniol
- Sæt kartoflen på en alubakke og bag den i ca. 60-70 minutter
- Lad kartoflen køle af
- Blend kikærter, tahini, limejuice, hvidløg, karry, salt, peber og cayenne til en fast masse i en foodprocessor
- Skær kartoflen over på langs
- Skrab ca. en halv kop indmad ud af kartoflens midte (uden skræl) og tilføj til foodprocessoren
- Bland det til en samlet masse
- Hæld kokosolien i lidt ad gangen, mens foodprocessoren stadig kører – fortsæt indtil hummussen er let og cremet
- Put hummussen i en skål og drys chiliflager og de knuste cashewnødder på toppen
- Hæld forsigtigt en smule olivenolie udover hummussen inden servering